пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Желейний торт «Бите скло»
Торт желейний готується без духовки. Приготований торт виходить дуже м'який, ніжний, смачний, ситний. Дуже подобається дітям і дорослим. Навіть після ситного застілля на торт вистачить місця. Приготуйте торт желейний і випробуйте приємне насолоду.
Рецепт желейного торта:
1. желе 3-4 кольори
2. сметани 1 л.
3. желатин 1 пачка (30 гр.)
4. цукру 1 ст.
5. ванилька
6. апельсин
Готуємо желе згідно інструкції на упаковці (бажано води взяти менше, щоб желе вийшло щільніше, або додати пів пачки желатину).
Заливаємо желе в широкий посуд тонким шаром 1.5-2см. і даємо застигнути. Застигнуте желе нарізаємо кубиками. Сметану збиваємо з цукром. Додаємо ванільну.
 Потім готуємо желатин. Для цього желатин розчиняємо в гарячій воді (згідно рецепта на упаковці, але води додаємо трохи менше ніж зазначено) і акуратно вливаємо в сметану. Для того щоб желатин не застиг на віночках міксера його потрібно вливати маленькими порціями і гарячим.
Потім беремо глибоку миску, та всередину розложуємо пакетик, в якому дно змащуємо олією, а потім наливаємо сметанну масу, потім слой желе,знову заливаємо сметанною масою.
Практично, коли ви закінчите виливати сметану, желейний торт «Бите скло»: покроковий рецепт - буде вже завершений. Звичайно, його потрібно ще на деякий час (хоча б на 1-1.5 год) поставити в холодильник, щоб маса краще схватилась.

Потім очікує не менш відповідальний момент - витяг торта з посуду. Для цього необхідно приготувати тарілку,на яку Ви плануєте помістити свій шедевр. Потім слід накрити посуд блюдом і перевернути, щоб торт міг зайняти потрібну позицію.
 

 


1 коментар: