Торт желейний готується без духовки. Приготований
торт виходить дуже м'який, ніжний, смачний, ситний. Дуже подобається дітям і
дорослим. Навіть після ситного застілля на торт вистачить місця. Приготуйте
торт желейний і випробуйте приємне насолоду.
Рецепт
желейного торта:
1. желе 3-4 кольори
2. сметани 1 л.
3. желатин 1 пачка (30 гр.)
4. цукру 1 ст.
5. ванилька
6. апельсин
Готуємо желе згідно
інструкції на упаковці (бажано води взяти менше, щоб желе вийшло щільніше, або
додати пів пачки желатину).
Заливаємо желе в
широкий посуд тонким шаром 1.5-2см. і даємо застигнути. Застигнуте желе
нарізаємо кубиками. Сметану збиваємо з цукром. Додаємо ванільну.
Потім готуємо желатин. Для цього желатин
розчиняємо в гарячій воді (згідно рецепта на упаковці, але води додаємо трохи
менше ніж зазначено) і акуратно вливаємо в сметану. Для того щоб желатин не
застиг на віночках міксера його потрібно вливати маленькими порціями і гарячим.
Потім беремо
глибоку миску, та всередину розложуємо пакетик, в якому дно змащуємо олією, а
потім наливаємо сметанну масу, потім слой желе,знову заливаємо сметанною масою.
Практично, коли ви
закінчите виливати сметану, желейний торт «Бите скло»: покроковий рецепт - буде
вже завершений. Звичайно, його потрібно ще на деякий час (хоча б на 1-1.5 год)
поставити в холодильник, щоб маса краще схватилась.
Потім очікує не менш
відповідальний момент - витяг торта з посуду. Для цього необхідно приготувати тарілку,на
яку Ви плануєте помістити свій шедевр. Потім слід накрити посуд блюдом і
перевернути, щоб торт міг зайняти потрібну позицію.


Вибачте за якість фото)))
ВідповістиВидалити